Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου 20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας 2010 2009 2008 2006 2005 2004 2003 2002 Ημέρα Τιμής Αποστράτων 26 Ιουνίου: Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 Ανακοινώσεις για 17Ν - Ε.Λ.Α. Τελικός CHAMPIONS LEAGUE - Αθήνα 2007 Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Έκθεση Σ.Ο.Δ.Ν. Ενδοοικογενειακή βία Οπλοφορία, χρήση από αστυνομικούς Καθ' οδόν 2001 - 2005 Προεδρία Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας Αστυνομικές Επιχειρήσεις "ΠΟΛΙΣ" Ίδρυση Τμημάτων Ασφαλείας στην Αττική Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Αιγαίου - Ιονίου Εγκύκλιοι Αρχείο Φωτογραφιών


20 Οκτωβρίου 2003 Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Εορτασμός της ημέρας της Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε την 20η Οκτωβρίου η εκδήλωση για  τη δεύτερη επέτειο του επίσημου εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», στο Ξενοδοχείο Hilton.

Παρέστησαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, πολλοί εκπρόσωποι από την πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, καθώς και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος, κ. Φώτιος Νασιάκος, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Φλωρίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, που διαδραμάτισαν αποφασιστικό ρόλο στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α.

Οι τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιο Φλωρίδη, στις εξής Υπηρεσίες:

 • Στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β), για την εξαίρετη δραστηριότητα του συνόλου του προσωπικού της, στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων και «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α. 
  Την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα, παρέλαβαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, Υποστράτηγος, κ. Στυλιανός Σύρρος και ο Υποδιευθυντής  της Υπηρεσίας αυτής, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Πολύκαρπος Δημητρόπουλος.
 • Στα Τμήματα της Δ.Α.Ε.Ε.Β., για την εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε το προσωπικό τους στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α..
  Τα τιμητικά διπλώματα παρέλαβαν:
  • Για το Τμήμα Συντονισμού, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄,   κ. Σωτήριος Ευσταθίου.
  • Για το Τμήμα Εξακριβώσεων, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Γεώργιος Τσερλεντάκης.
  • Για το Τμήμα Ερευνών, ο Τμηματάρχης του Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Ανδρέας Κατσαρός.
  • Για το Τμήμα Επιχειρήσεων, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος.
  • Για το Τμήμα Πληροφοριών, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Φώτιος Παπαγεωργίου.
  • Για το Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών, ο Τμηματάρχης του Αστυνόμος Α΄, κ. Γεώργιος Παπουτσάκης.
 • Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για την καθοριστική συμβολή της, στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α..
  Την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα, παρέλαβαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), Υποστράτηγος, κ. Ευστράτιος Κυριακάκης και οι Υποδιευθυντές της Υπηρεσίας αυτής, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Νικόλαος Ζωγράφος, Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Θεόδωρος Τρυφέρης και Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Νικόλαος Παντούλας.
 • Στα Τμήματα Εργαστηρίων και Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), για την καθοριστική συμβολή της, στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων «17 Νοέμβρη» και Ε.Λ.Α.
  Τα τιμητικά διπλώματα παρέλαβαν:
  • Για το Τμήμα Εργαστηρίων, ο Προϊστάμενός του,  Αστυνομικός Υποδιευθυντής,  κ. Αθανάσιος Παπάζογλου.
  • Για το Τμήμα Εξερευνήσεων, ο Προϊστάμενός του,  Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Ιωάννης Γιαννακούρης.
 • Στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου και στον Αστυνομικό Σταθμό Λειψών, για την συμβολή τους στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».
  Για το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, την τιμητική πλακέτα και το δίπλωμα, παρέλαβε ο Διοικητής του, Υπαστυνόμος Α΄, κ. Λάμπρος Κούτρας.
  Για τον Αστυνομικό Σταθμό Λειψών, το τιμητικό δίπλωμα, παρέλαβε ο Διοικητής του, Αρχιφύλακας, κ. Δημοσθένης Κοτσιλάρας και ο Αστυφύλακας, κ. Σωκράτης Σιάσιος.