Αρχική | Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Επικοινωνία | Διαύγεια
 
Hellenic Police
Ελληνική Αστυνομία Τύπος και Μ.Μ.Ε. Οδηγός του Πολίτη Στατιστικά Στοιχεία Θανόντες στο καθήκον Αστυνομικοί Αστυνομική Ακαδημία Κοινωνικές δράσεις Περιοδικό "Αστυνομική Ανασκόπηση" Υλικό Αρχείου 20 Οκτωβρίου: Ημέρα της Αστυνομίας Ημέρα Τιμής Αποστράτων 26 Ιουνίου: Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Ολυμπιακοί Αγώνες 2004 Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπ. Αγώνων Στόχοι - Μεταολυμπιακά οφέλη Οργάνωση - Συνεργασίες Σχέδιο Ολ. Οδικών Μεταφορών Επιχειρήσεις Ολυμπιακής Ασφάλειας Εκπαίδευση Εκπαίδευση για Παραολυμπιακούς Αγώνες Ερωτήματα για την Ασφάλεια Επικαιρότητα Ασκήσεις Φωτογραφικό Υλικό Συντονισμός της Ολυμπιακής Ασφάλειας Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων Συντονιστικό Συμβούλιο Ολ. Ασφάλειας Νομοθετικές Ρυθμίσεις Σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας Συνοπτική Αποτίμηση ασφάλειας Αγώνων Επικοινωνιακό Πρόγραμμα Ανακοινώσεις για 17Ν - Ε.Λ.Α. Τελικός CHAMPIONS LEAGUE - Αθήνα 2007 Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων Έκθεση Σ.Ο.Δ.Ν. Ενδοοικογενειακή βία Οπλοφορία, χρήση από αστυνομικούς Καθ' οδόν 2001 - 2005 Προεδρία Συμβούλια Πρόληψης Εγκληματικότητας Αστυνομικές Επιχειρήσεις "ΠΟΛΙΣ" Ίδρυση Τμημάτων Ασφαλείας στην Αττική Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Αιγαίου - Ιονίου Εγκύκλιοι Αρχείο Φωτογραφιών


Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.) Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Τον Αύγουστο του 2004 βρίσκονταν στην Ελλάδα, 17.000 χιλιάδες αθλητές και επίσημοι συνοδοί, από 202 συμμετέχουσες χώρες, 8.000 μέλη της Ολυμπιακής οικογένειας, 3.000 κριτές και διαιτητές, 22.000 δημοσιογράφοι και 2.000.000 περίπου επισκέπτες. Παράλληλα, εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους Αγώνες από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Είναι γεγονός ότι η προετοιμασία και η διοργάνωση αυτή, έγιναν σε μια περίοδο, που η ασφάλεια αναδεικνύεται ως η πιο σημαντική παράμετρος για την επιτυχή διεξαγωγή τους.
Η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είχε ανατεθεί θεσμικά από την Πολιτεία στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στην Ελληνική Αστυνομία, που κλήθηκε να διαμορφώσει ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας.

Για το σκοπό αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ίδρυσε μια ειδική αυτοτελή Υπηρεσία, που υπαγόταν απευθείας στον Αρχηγό της, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.).
Η Δ.Α.Ο.Α. είχε ως αποστολή:

  • Τον επιτελικό σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας και τάξης που απαιτήθηκαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.
  • Τη μέριμνα για την επιχειρησιακή εφαρμογή των σχεδίων ασφάλειας.
  • Το συντονισμό όλων των υπηρεσιών και φορέων που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

  www.athens2004.gr